ahoj robobrouk
cap room je myslím ešte suma, ktorú máš k dispozícií na naplnenie platového stropu... príklad:
tvoj salary cap je 100, team salary mas 70 a penalty 10, tak tvoj cap room je teda 100-(70+10), čiže 20 mega ak sa nemýlim, pokial ano, opravte ma
penalty ziskavas pri presune hracov, ktory maju bonus...ci uz ked spravis release hraca, ze ho prepustis, alebo ked robis trejd
penaty sa ti teda zapocitaju o k tvojim platom teamu a obmedzuju ta, pretoze keby si nemal penalty, mal by si tie peniaze volne na zmluvu pre nejakeho hraca
penalty sa daju vymazat na stranke team info, na ktoru sa dostanes napr tak ze prejdes k mailom a tam niekde kliknes view team info
co sa tyka strategie, mam odohranych cez 20 sezon vo franchise mode, a jednoznacne najlepsia taktika je cez draft...
ja som vzdy robil tak, ze pokial mal moj hrac 29-30 rokov a na drafte sa objavil hrac ktoreho by som bral ako nahradu za jeho post, tak som trejdol toho stareho za pick...
vsetko zacina tak, ze ak si dobry, hras play off , v play off sa tvojim hracom zlepsuje awareness, a tym padom im rastie overall...cize hranim play off sa ti zlepsuje rychlo team, hraci naberaju akesi skusenosti v podstate... no a kazdeho hraca co dosiahne 30 a je super uz len staci vymenit kym ma super hodnotu za volby v prvom kole a mas to....po 25 rokoch karieri som bol uz v neskutocne zacarovanom kruhu....vypracoval som tak super team, ze som na all-madden daval kazdy match +50 a rok co rok som bral SB, awareness rastlo, a to aj nahradnikom, takze dokonca som poslednych 10 rokov maval asi tak kazdy draft 6 volieb v prvom kole a 4 v druhom a nikdy som ich ani nezuzitkoval poriadne, proste som mal niektore hviezdy uz na depth chart...mzdy som ale drzal na uzde bez problemov, cap room som mal cez 200 mega, stadion vylepseni na max a brutalnu ekonomiku, za sumou co vlastnym ako owner mi pribudlo pismeno B, lebo uz to nestacilo ratat pomaly ...
takze draft, vsekto za draft, vsetko na draft..najlepsia cesta, najdes si presne hracov ktorych chces a potrebujes...