Moje Rookie Top ten
(tady všechny prosím o shovívavost, přeci jen nováčky a to hlavně ty z defense nemám tolik "zmáknuté", takže mě klidně případně doplňte a opravte...

)
1. Matt Ryan (QB, Atlanta Falcons) - podle mě "rookie of the year"... takovou výkonnost v první sezóně už dávno žádný nováček na postu QB nepředvedl - navíc odehrál všechny zápasy...
2. Chris Johnson (RB, Tennessee Titans) - nejlepší rookie RB, ve stats po něm zůstalo hodně yardů a Td... má šanci dotáhnou to s Titans až na vrchol...
3. Joe Flacco (QB, Baltimore Ravens) - jako rookie dokázal pro Ravens vyhrát 11 zápasů a především získat playoffs... potřebuje se ještě "vyházet" - zvýšit procento kompletních přihrávek a počet Td...
4. Steve Slaton (RB, Houston Texans) - nováček, který naběhal nejvíce yardů, asi nejspolehlivější článek útoku Texans
5. Matt Forte (RB, Chicago Bears) - leader Bears, který se prosadil proti každé obraně, zaznamenání hodné jsou krom 8 rushing i 4 receiving Td...
6. Eddie Royal (WR, Denver Broncos) - nejlepší rookie WR, který když stabilizuje výkonnost bude pro Jay Cutlera skvělý "target", těsně se nedostal přes 1000 yardů
7. Dominique Rodgers-Cromartie (CB, Arizona Cardinals) - podle mě "rookie of the year" mezi obránci - měl 4 int, včetně 99 yardového Td...
8. Jerod Mayo (ILB, New England Patriots) - druhý nejvýše postavený defense player... v sezoně měl přes 100 tackles (sólo jich dal rovných 100), ve zraněními oslabené obraně Pats působil jako důležitý článek
9. John Carlson (TE, Seattle Sehawks) - v sezóně získal přes 600 yardů a hlavně 5 Td, což je na hráče slabého Seattlu skvostná bilance...
10. Dan Carpenter (K, Miami Dolphins) - 21 úspěšných FG a 103 bodů je velmi dobrá vizitka, v sezóně zvládl i 50 yardový kop...
Jako trojici těsně za Top ten uvedu bez udání pořadí DeSean Jacksona (WR, Philadelphia Eagles), Chrise Hortona (SS, Washington Redskins) a Kevina Smitha (RB, Detroit Lions).