tak podľa mna je Allen parádny pick ak sú hráči kalibru Willis, Beason, Laurinaitis už dole z boardu. Ide o to že minulý rok dal Allen o 50 bodov viac ako druhy end. Myslim ze on mal 220 a peppers 170. Čo je ďalšia sranda, že 55 percent minuloročných štarterov na DE malo výsledný počet bodov o polovicu menší ako mal Allen! Aj tento rok to vyzerá tak, že polovica štartujúcich endov dá tak od 110 do 130 bodov! Čo je dosť veľký rozdiel oproti prvému endovi a preto je získanie Allena neskutočná výhoda. Ak bereme že hráme na 2 x DE, tak štartovať bude tento rok v našej lige 20 endov, 75 % z ich dá niečo medzi 110-140, 20% dá 140-170 a len Allen má šancu hodiť si to na 200...takže ak získate enda v prvom kole ako Allena, máte šancu na 200 bodov, ak trafíte v druhom kole Williamsa, Tucka, Peppersa, Colea, či Smitha, tak máte v priemere nárok na niečo málo cez 150 bodov...a ak ste nezískali enda po prvých dvoch kolách, čaká na vas zvyšná skupina endov ,ktorý vam dajú niečo v priemer 115-120 bodov...som snáď jediný kto vidí ten rozdiel medzi endom z prvého kola Allenom, endami z druhého kola a tou kopou zvyšných štarterov ???
Minulý rok dalo tak aspoň 30 LB viac ako 160 bodov, z toho aj tento rok to výchadza tak, že sa nájde 20 LB ktorých body budú kolísať medzi 160-190 bodov...presne tak, ak miniete TOP LB, tak beriete vetšinou LB, ktorý sa nejak veľmi počtom bodov nelíšia...medzi 7. a 27. LB je rozdiel 30 bodov... takže ak skutočne váš LB nie je top, neoplatí sa ho potiahnuť v prvom kole pred Allenom.. ja osobne som bol ochotný pitahnuť len 3 LB pred Allenom - Willis, Beason, a pavlikov Laurinaitis...(BWL)...hráči ako Lewis, Morrison, Hawthorpe, Williams smrdia problémami a borci ako Harris či Lofton, Posluzny ešte nedali cez 200 bodov ako LB, čo naopak Allen dokázal ako DE...takže nevidím problém skutočne...
inak ešte spravím Hopa a bude to kompletne hotové..na záver by som ešte zhrnul nejaké stealy, konečné poradie sily teamov a podobné blbosti
edit: ešte názorný priklad...
ak draftnete v prvých 4 kolách nasledovne: 1.Allen, 2.Mario Williams/Tuck, 3.Ware, 4.Ryans ...tak získate: 200+160+180+180, 2xDE a 2xLB, čo je 720 bodov...
ak si ale zvolíte variantu najskôr LB a ono to není Beason ani Willis,či Laurinaitis...tak to dopadne nasledovne, za predpokladu, že v druhom bereme DE: 1. Harris 2. Williams/ Tuck 3. Smith/Edwards 4. Ryans ...tak získate: 190+160+140+180 ... čo je 670 bodov...
čo z toho vyplýva, základ úspechu v defense fantasy je získanie enda z prvého alebo druhého kola, prinajhoršom tretieho...ak vám ujdu, budete mat seriozny problem na pozícii DE...kto získa Allena v prvom, tak to má skvele rozbehnuté...a tiež ako skvelú výhodu
možno vám pomôže: priemer bodov LB podľa kol:
1. kolo - okrem BWL, 200 bodov
2. kolo -190+ bodov
3. kolo -180+ bodov
a priemeri pre DE:
1. kolo - Allen - 200 bodov
2. kolo - 160+ bodov
3. kolo - 140 bodov
skúste si poskladať kombinácie a vždy vám vyjde, že ak máte enda až v treťom kole, tak ste to presrali...najlepšie je end z prvého, ak nie tak potom druhého