Přidávám se k hitmanovi, má totiž pravdu.
V hokeji totiž jeden zápas Fantasy trvá celý týden. Tzn. týden bojuješ proti jednomu týmu a tví hráči sbírají body - v defaultní lize se počítají góly, přihrávky, +/-, trestné minuty, gól nebo asistence v přesilovce, střely na branku, a od gólmanů výhry, průměr, úspěšnost zákroků a počet shutoutů.
Ten, kdo má v dané statistice lepší bilanci, má bod. Kdo udělá víc bodů, ten vyhrál. Maximální možná výhra je tak 10:0. Ale pozor, ty body se pak přepočítávají na vyhrané-prohrané-remízové zápasy.
Tzn. pokud vyhraješ týden např. 6:4 - máš z toho týdne 6 výher a 4 prohry a 0 remíz. Pokud to skončí 4:3, znamená to 4 výhry, 3 prohry a 3 remízy (prostě vždycky se rozděluje 10, remíza nastává v případě, že v nekteré ze stats jste na tom stejně). No a podle toho se udělují body, 2 (nebo 3?) za výhru, 1 za remízu.
Opravdu bych řekl, že to není náročnější než NFL, můžeš si sestavu poskládat předem na celý týden - tak to dělám já a denně už to jen kontroluju a hlídám si zranění. Navíc na webu tě to umí i upozornit, když máš v sestavě zraněného.
A jak píše hitman, zanedlouho NFL fantasy skončí - finalista bude hrát do 22.12., a pak konec.
Ještě dodám strukturu týmu v defaultní lize: 2x centr, 2x LW, 2x RW, 4x obránce, 2x gólman a 4 hráči na střídačku (může být i gólman).
Hrozně mě to baví, mám aktuálně tři NHL týmy (pokud rozjedem naši ligu, tak jeden nechám plavat) a docela solidní bilanci:
1. tým: 21-13-6
2. tým: 22-13-5
3. tým: 18-17-5 (to byl autopick draft, takže mám sice dobrý gólmany (Kiprusoff, Luongo, Thomas), ale zbytek týmu sem musel překopat)
Tak snad tě to přesvědčí