Tak snad když jsem tu admin, tak bych měl taky napsat, jak a proč
První zápas amerického fotbalu, který jsem viděl, byl Super Bowl XXXVII v roce 2003, mezi Raiders a Bucaneers. Tenkrát u nás football samozřejmě nedávali a tenhle zápas jsem sledoval myslím že na RTL, jejichž reportéři byli přímo v San Diegu.
Už ani nevím, jak mě napadlo, že se na ten zápas budu dívat, ale matně si vzpomínám, že to bylo, jak jinak, díky Maddenu. Nehrál jsem ho ale já, nýbrž můj brácha, a vlastně tím jsme se seznamovali se základními pravidly hry. Ještě během zápasu jsem některé věci nechápal... Pak ale můj zájem opadl, ani nevím proč, protože zápas se mi líbil. Základní problém byl v tom, že prostě NFL nikde pořádně nebeželo.
Definitivní návrat k footballu se tak udál až po dlouhých 4 letech, když jsem v roce 2007 sedl k Nova Sport a pustil si svůj první zápas. Náhoda tomu chtěla, že dávali zrovna Patriots... Bohužel si přesně nepamatuju, který zápas to byl, ale byl to buď Week 5 s Clevelandem nebo Week 6 s Dallasem.
A to, co předváděli Patriots mě prostě chytlo. Jejich perfektní hra vzduchem se mi hodně líbila, zápasy měly šťávu, a byla prostě radost se na ně koukat. V té chvíli jsem vůbec nevěděl, že jsou od začátku sezóny undefeated, a samozřejmě jsem netušil, že jim to vydrží až do konce (teda, skoro do konce
)
K tomu ještě jedna věc - paradoxně můj druhý nejoblíbenější tým byli Giants, až do onoho osudného Superbowlu
Já jsem jim hodně fandil v celém playoff, velmi dobře si pamatuju, jak je všichni podceňovali a před každým zápasem playoff se všude psalo, jak vypadnou, ale já jsem jim hned od wildcard s Tampou věřil, že se do SB dostanou. Nicméně tam mě dost namíchli
No a o založení tohoto fóra jsem tu již někde psal, takže jen ve zkratce - diskuse, která probíhala pod články na webu Nova Sport mi nevyhovovala, byla nepřehledná, prostě byla to diskuse prostřednictvím komentářů k článku. Tak jsem si řekl, že to chce něco pohodlnějšího a tak vzniklo fórum, ale to už většina z vás ví.
Takže... GO PATS GO